Skip to main content
KAF
buy tickets
PL ENG
PL ENG
buy tickets
  • Visit us
    • Plan a visit
    • Tickets
    • Accessibility
    • Shop
    • Café
    • Schools & Groups
  • Programme
    • Exhibitions
    • Coming up
    • Events
    • Education
    • KAF Project Space
    • KAF Digital
    • Archive
    • KAF Young Art Prize
  • Support Us
    • Individually
    • Companies
  • For Companies
    • Art Partner – We Share Art
    • Space Rental
  • Krupa Gallery
  • About us
    • Foundation
    • Venue
    • Team
    • For the press
    • Contact
  • Our collections
    • The Krupa Collection
    • The KAF Collection

Opening hours

Monday: 12:00 pm – 6:00 pm
Tuesday: closed
Wednesday, Thursday: 12:00 pm – 6:00 am
Friday – Sunday: 11:00 am – 8:00 pm

 

Contact:
visit@krupaartfoundation.pl
+ 48 506 847 049

Visit us

Rynek 27/28
50-069 Wrocław
Poland
See on the map

Tickets

Regular ticket: 35 PLN
Discounted ticket: 25 PLN

buy tickets
Facebook Instagram Linkedin

Newsletter

Thank you!

Program

KA
F
2024 Archive Events
(PL) Kolacja degustacyjna: światło i cień | KAF x Wine Thinking
(PL) 21.05.2024, g. 18.00

(PL) Wyrusz z nami w kameralną podróż po sztuce, smaku i aromacie! 21 maja w Krupa Art Foundation szykujemy wyjątkową kolację degustacyjną z wine paringiem zatopioną w czerni i bieli i inspirowaną wątkami poruszanymi w wystawie „Rzecz o granicach ludzkiego poznania. Światło i cień”.

(PL) Tego wieczoru sztukę dostrzegą nie tylko oczy, bo historie będziemy opowiadać także węchem i smakiem.

Na znajdującym się wśród dzieł sztuki stole czekało będzie pięć fantazyjnych dań stworzonych przez wrocławskiego szefa kuchni Tomasza Wencka. Menu “na granicy ludzkiego poznania” pozostanie niespodzianką.

Efekt podbiją też wina zaprezentowane przez Patrycję Nawrocką z Wine Thinking, osadzone w kontekście wystawy zostaną zaprezentowane w ciemno, a podane w czarnych kieliszkach, dadzą popracować naszej wyobraźni. W tajemnicy powiemy Wam, że najczulsze podniebienia, które poprawnie przyporządkują wina do nazw – zostaną odpowiednio docenione.

Chcemy, byście byli częścią naszego degustacyjnego performansu i ubrali się w kolorach czerni i bieli, a razem z pięknie przygotowanym stołem stworzymy intrygujący świat Światła i Cienia.

Kolację rozpoczniemy oprowadzaniem, w którym Natalia Barczyńska opowie nam nieco więcej o pracach tworzących wystawie „Rzecz o granicach ludzkiego poznania. Światło i cień”.

KAF x Wine Thinking | KOLACJA DEGUSTACYJNA | światło i cień

  • Koszt: 400zł od osoby. Bilety dostępne są TUTAJ
  • Program:
    18:00 | oprowadzanie po wystawie
    18:30 | kolacja degustacyjna 5 talerzyków / 5 win (możliwa wersja wege)
  • Dress code: Black&white

(PL) KAF x Wine Thinking | KOLACJA DEGUSTACYJNA | światło i cień

Data: 21.05, 18:00

Miejsce: Krupa Art Foundation (Rynek 27/28)

Dress code: Black&white

Koszt: 400zł od osoby. Bilety dostępne są TUTAJ

Program:

18:00 | oprowadzanie po wystawie

18:30 | kolacja degustacyjna 5 talerzyków / 5 win (możliwa wersja wege)

(PL) Patrycja Nawrocka (Wine Thinking) – edukatorka, dziennikarka i entuzjastka polskiego wina. Jej gawędziarskie zapędy znalazły wyraz w autorskim projekcie “Wine Thinking” w mediach społecznościowych, gdzie uczy, kreuje i pisze o winie. Jej specjalnością są kursy abc wina i warsztaty kreatywne, które udowadniają, że z winem można jogować, florystykować, a nawet brandingować. Posiada certyfikat WSET 3 i prowadzi kursy WSET. Jej artykuły znajdziecie m.in. na portalu winicjatywa.pl.

Tomasz Wencek – gotuje, by dawać ludziom radość. Radość z pysznego jedzenia, z towarzystwa przy stole, z momentu zatrzymania i wyciszenia, radość z kolacji, podczas której dzieją się niepowtarzalne chwile. To co gotuje jest mieszanką jego doświadczeń. Począwszy od wspomnień pomagania mamie przy obiedzie, odkrywania dzikiej natury razem z tatą i bratem, inspirującej pracy w najlepszych restauracjach w Barcelonie – Coure i Alkimia (1*Michelin), oszałamiających posiłków fine dining zjedzonych w Berlinie, Kopenhadze i Londynie, przepysznych street foodów z południa Włoch i odległego Peru.

Dzięki wieloletniej pracy jako kucharz i szef kuchni we wrocławskim bistro Dinette odkrył, że w gotowaniu najważniejsze są produkty – ich świeżość, jakość i pochodzenie. Gotuje zgodnie z kalendarzem sezonowości i stara się korzystać z potencjału lokalnych produktów. Przyrządza eleganckie, subtelne i komfortowe dania. Jego wielką skrytą pasją jest gotowanie ogniem – w ognisku, na grillu czy pod ziemią. Obecnie prowadzi Fundację Mniej Więcej, w której przerabia nadwyżki żywności na posiłki dla osób wykluczonych.

fot. Wojtek Chrubasik fot. Wojtek Chrubasik fot. Wojtek Chrubasik

Related

Archive Exhibitions

On the Limits of Human Cognition. Light and Shadow

22.03.2024 – 09.06.2024
(PL) Kolacja degustacyjna: światło i cień | KAF x Wine Thinking - Krupa Art FoundationKrupa Art Foundation

Opening hours

Monday: 12:00 pm – 6:00 pm
Tuesday: closed
Wednesday, Thursday: 12:00 pm – 6:00 am
Friday – Sunday: 11:00 am – 8:00 pm

 

Contact:
visit@krupaartfoundation.pl
+ 48 506 847 049

Visit us

Rynek 27/28
50-069 Wrocław
Poland
See on the map

Tickets

Regular ticket: 35 PLN
Discounted ticket: 25 PLN

buy tickets
  • For the press
  • Partners
  • Support Us
  • Space Rental
  • Privacy policy

KAF

Newsletter

Thank you!
Facebook Instagram Linkedin

Krupa Art Foundation is a new, independent contemporary art institution established by Sylwia and Piotr Krupa – Wrocław-based businesspeople and art collectors.