Program
KAF
13.02.2024
Wyrusz z nami w kameralną podróż po sztuce, smaku i aromacie! 13 lutego szykujemy wyjątkową kolację degustacyjną z wine paringiem inspirowaną wątkami poruszanymi na wystawie „Cierpki zapach kwiatu”: czułością, bliskością, cielesnością, pozorami.
WSZYSTKIE MIEJSCA NA KOLACJĘ SĄ JUŻ ZAREZERWOWANE
Tego wieczoru, dostrzegą je nie tylko oczy, bo historie będziemy opowiadać także węchem i smakiem – dołącz do naszej uczty dla wszystkich zmysłów!
Na znajdującym się wśród dzieł sztuki stole czekało będzie pięć fantazyjnych dań stworzonych przez wrocławskiego szefa kuchni Tomasza Wencka. Efekt podbiją też wina zaprezentowane przez Patrycję Nawrocką z Wine Thinking – za pięcioma etykietami wina stoją intrygujące historie i konteksty, w których Patrycja odnalazła nawiązujące do wystawy tematy czułości, pozorności, natury czy nawet śmierci.
Atmosferę wieczoru wzbogaci Filip Marek, czyli „Pan Kwiaciarz”, który zadba o unikatowe dekoracje na stole. Niepowtarzalne doświadczenia wizualne wzmocnią również szkła i ceramika autorstwa lokalnych rzemieślniczych marek: GAF Studio, Zakwas Studio i Zbioru (Iga Staszczak & Tosia Wolska). Kolację rozpoczniemy krótkim oprowadzaniem po wystawie – Natalia Barczyńska opowie nam nieco więcej o pracach tworzących „Cierpki zapach kwiatu”.
Program:
- 18:00 | oprowadzanie po wystawie „Cierpki zapach kwiatu”
- 18:30 | kolacja degustacyjna 5 talerzyków/5 win (możliwa wersja wege)
Wszystkie miejsca na kolację są zarezerwowane
data: 13.02.2024, godz. 18:00 – 20:00
kolację przygotowują: Patrycja Nawrocka (Wine Thinking), Tomasz Wencek i Filip Marek „Pan Kwiaciarz”
bilety: bilety wyprzedane
w cenie biletu oprowadzanie po wystawie i kolacja (5 talerzyków i 5 win)
Liczba miejsc jest ograniczona
Warsztat towarzyszy wystawie „Cierpki zapach kwiatu”.