Przejdź do głównej treści
KAF
kup bilet
PL ENG
PL ENG
kup bilet
  • Wizyta
    • Zaplanuj wizytę
    • Bilety
    • Dostępność
    • Sklep
    • Kawiarnia
    • Szkoły i grupy
  • Program
    • Wystawy
    • Zapowiedzi
    • Wydarzenia
    • Edukacja
    • KAF Project Space
    • KAF Digital
    • Archiwum
    • KAF Young Art Prize
  • Wspieraj nas
    • Indywidualnie
    • Firmy
  • Dla firm
    • Art Partner – dzielimy się sztuką
    • Wynajem przestrzeni
  • Krupa Gallery
  • O nas
    • Fundacja
    • Miejsce
    • Zespół
    • Dla prasy
    • Kontakt
    • Media o nas
  • Kolekcje
    • Kolekcja Krupa
    • Kolekcja KAF

Godziny otwarcia

poniedziałek, środa, czwartek: 12:00–18:00
piątek–niedziela: 11:00–20:00
wtorek: nieczynne

 

 

Odwiedź nas
Rynek 27/28
50-101 Wrocław
Zobacz na mapie

 

Kontakt:
visit@krupaartfoundation.pl
+ 48 506 847 049

Bilety
Normalne: 35 PLN
Ulgowe: 25 PLN

kup bilet
Facebook Instagram Linkedin

Newsletter

Dziękujemy!

Program

KA
F
2024 Archiwum Wydarzenia
Kolacja degustacyjna: światło i cień | KAF x Wine Thinking
21.05.2024, g. 18.00

Wyrusz z nami w kameralną podróż po sztuce, smaku i aromacie! 21 maja w Krupa Art Foundation szykujemy wyjątkową kolację degustacyjną z wine paringiem zatopioną w czerni i bieli i inspirowaną wątkami poruszanymi w wystawie „Rzecz o granicach ludzkiego poznania. Światło i cień”.

Tego wieczoru sztukę dostrzegą nie tylko oczy, bo historie będziemy opowiadać także węchem i smakiem.

Na znajdującym się wśród dzieł sztuki stole czekało będzie pięć fantazyjnych dań stworzonych przez wrocławskiego szefa kuchni Tomasza Wencka. Menu “na granicy ludzkiego poznania” pozostanie niespodzianką.

Efekt podbiją też wina zaprezentowane przez Patrycję Nawrocką z Wine Thinking, osadzone w kontekście wystawy zostaną zaprezentowane w ciemno, a podane w czarnych kieliszkach, dadzą popracować naszej wyobraźni. W tajemnicy powiemy Wam, że najczulsze podniebienia, które poprawnie przyporządkują wina do nazw – zostaną odpowiednio docenione.

Chcemy, byście byli częścią naszego degustacyjnego performansu i ubrali się w kolorach czerni i bieli, a razem z pięknie przygotowanym stołem stworzymy intrygujący świat Światła i Cienia.

Kolację rozpoczniemy oprowadzaniem, w którym Natalia Barczyńska opowie nam nieco więcej o pracach tworzących wystawie „Rzecz o granicach ludzkiego poznania. Światło i cień”.

KAF x Wine Thinking | KOLACJA DEGUSTACYJNA | światło i cień

  • Koszt: 400zł od osoby. Bilety dostępne są TUTAJ
  • Program:
    18:00 | oprowadzanie po wystawie
    18:30 | kolacja degustacyjna 5 talerzyków / 5 win (możliwa wersja wege)
  • Dress code: Black&white

KAF x Wine Thinking | KOLACJA DEGUSTACYJNA | światło i cień

Data: 21.05, 18:00

Miejsce: Krupa Art Foundation (Rynek 27/28)

Dress code: Black&white

Koszt: 400zł od osoby. Bilety dostępne są TUTAJ

Program:

18:00 | oprowadzanie po wystawie

18:30 | kolacja degustacyjna 5 talerzyków / 5 win (możliwa wersja wege)

Patrycja Nawrocka (Wine Thinking) – edukatorka, dziennikarka i entuzjastka polskiego wina. Jej gawędziarskie zapędy znalazły wyraz w autorskim projekcie „Wine Thinking” w mediach społecznościowych, gdzie uczy, kreuje i pisze o winie. Jej specjalnością są kursy abc wina i warsztaty kreatywne, które udowadniają, że z winem można jogować, florystykować, a nawet brandingować. Posiada certyfikat WSET 3 i prowadzi kursy WSET. Jej artykuły znajdziecie m.in. na portalu winicjatywa.pl.

Tomasz Wencek – gotuje, by dawać ludziom radość. Radość z pysznego jedzenia, z towarzystwa przy stole, z momentu zatrzymania i wyciszenia, radość z kolacji, podczas której dzieją się niepowtarzalne chwile. To co gotuje jest mieszanką jego doświadczeń. Począwszy od wspomnień pomagania mamie przy obiedzie, odkrywania dzikiej natury razem z tatą i bratem, inspirującej pracy w najlepszych restauracjach w Barcelonie – Coure i Alkimia (1*Michelin), oszałamiających posiłków fine dining zjedzonych w Berlinie, Kopenhadze i Londynie, przepysznych street foodów z południa Włoch i odległego Peru.

Dzięki wieloletniej pracy jako kucharz i szef kuchni we wrocławskim bistro Dinette odkrył, że w gotowaniu najważniejsze są produkty – ich świeżość, jakość i pochodzenie. Gotuje zgodnie z kalendarzem sezonowości i stara się korzystać z potencjału lokalnych produktów. Przyrządza eleganckie, subtelne i komfortowe dania. Jego wielką skrytą pasją jest gotowanie ogniem – w ognisku, na grillu czy pod ziemią. Obecnie prowadzi Fundację Mniej Więcej, w której przerabia nadwyżki żywności na posiłki dla osób wykluczonych.

fot. Wojtek Chrubasik fot. Wojtek Chrubasik fot. Wojtek Chrubasik

Polecane

Archiwum Wystawy

Rzecz o granicach ludzkiego poznania. Światło i cień

22.03.2024 – 09.06.2024
Kolacja degustacyjna: światło i cień | KAF x Wine Thinking - Krupa Art FoundationKrupa Art Foundation

Godziny otwarcia

poniedziałek, środa, czwartek: 12:00–18:00
piątek–niedziela: 11:00–20:00
wtorek: nieczynne

 

 

Odwiedź nas
Rynek 27/28
50-101 Wrocław
Zobacz na mapie

 

Kontakt:
visit@krupaartfoundation.pl
+ 48 506 847 049

Bilety
Normalne: 35 PLN
Ulgowe: 25 PLN

kup bilet
  • Dla prasy
  • Partnerzy
  • Wspieraj nas
  • Wynajem przestrzeni
  • Polityka prywatności
  • Standardy ochrony dzieci

KAF

Newsletter

Dziękujemy!
Facebook Instagram Linkedin

Krupa Art Foundation (KAF) to nowa, niezależna instytucja sztuki współczesnej, założona przez Sylwię i Piotra Krupów – wrocławian, biznesmenów i kolekcjonerów sztuki.