Program
KAF
21.05.2024, g. 18.00
Wyrusz z nami w kameralną podróż po sztuce, smaku i aromacie! 21 maja w Krupa Art Foundation szykujemy wyjątkową kolację degustacyjną z wine paringiem zatopioną w czerni i bieli i inspirowaną wątkami poruszanymi w wystawie „Rzecz o granicach ludzkiego poznania. Światło i cień”.
Tego wieczoru sztukę dostrzegą nie tylko oczy, bo historie będziemy opowiadać także węchem i smakiem.
Na znajdującym się wśród dzieł sztuki stole czekało będzie pięć fantazyjnych dań stworzonych przez wrocławskiego szefa kuchni Tomasza Wencka. Menu “na granicy ludzkiego poznania” pozostanie niespodzianką.
Efekt podbiją też wina zaprezentowane przez Patrycję Nawrocką z Wine Thinking, osadzone w kontekście wystawy zostaną zaprezentowane w ciemno, a podane w czarnych kieliszkach, dadzą popracować naszej wyobraźni. W tajemnicy powiemy Wam, że najczulsze podniebienia, które poprawnie przyporządkują wina do nazw – zostaną odpowiednio docenione.
Chcemy, byście byli częścią naszego degustacyjnego performansu i ubrali się w kolorach czerni i bieli, a razem z pięknie przygotowanym stołem stworzymy intrygujący świat Światła i Cienia.
Kolację rozpoczniemy oprowadzaniem, w którym Natalia Barczyńska opowie nam nieco więcej o pracach tworzących wystawie „Rzecz o granicach ludzkiego poznania. Światło i cień”.
KAF x Wine Thinking | KOLACJA DEGUSTACYJNA | światło i cień
- Koszt: 400zł od osoby. Bilety dostępne są TUTAJ
- Program:
18:00 | oprowadzanie po wystawie
18:30 | kolacja degustacyjna 5 talerzyków / 5 win (możliwa wersja wege) - Dress code: Black&white
KAF x Wine Thinking | KOLACJA DEGUSTACYJNA | światło i cień
Data: 21.05, 18:00
Miejsce: Krupa Art Foundation (Rynek 27/28)
Dress code: Black&white
Koszt: 400zł od osoby. Bilety dostępne są TUTAJ
Program:
18:00 | oprowadzanie po wystawie
18:30 | kolacja degustacyjna 5 talerzyków / 5 win (możliwa wersja wege)